Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Fácánkolibri (Heliactin bilophus)

A fácánkolibri (latinul: Heliactin bilophus; angolul: Horned sungem) egy Dél-Amerikában, pontosabban Suriname legdélibb részein, Brazília középső részén, és Bolívia északkeleti-keleti részében honos kolibri.

A fácánkolibri a száraz, nyílt erdős társulásokat kedveli, ezért erdőszéleken, és például a tipikus brazil Cerrado szavannákon fellelhető.

Tápláléka - mint a legtöbb kolibrinek - nektár és apró rovarok.                          A másodpercenkénti 90 szárnycsapásával a Guiness Rekordok könyvében szerepel a faj.