Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Villásfarkú erdeinimfa /Thalurania furcata/

2009.05.02

 Kép Elterjedése

Argentína, Bolívia, Brazília, Kolumbia, Eucador, Francia-Guyana, Guyana, Paraguay, Peru, Suriname, Trinidad és Tobago Venezuela területén honos. Sík- és hegyvodéki esőerdők ajnövényzetének lakója.

 

Megjelenés

Testhossza 9,5 centiméter. Villásfarka van. A hímnek csillogó zöld a melle.

 

 

Tápláléka

Nektárral, és rovarokkal táplákozik.

 

Szaporodása

Alacsony bokrok ágvillájába, növényi rostokból és pókhálóból készíti csészealakú fészkét.

 

Videó a fajról

 http://www.youtube.com/watch?v=GEMgKAYWUQI

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.