Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Szuronyos kolibri /Ensifera ensifera/

2009.07.17

Kép Előfordulása

Dél-Amerikában, Bolívia, Kolumbia, Ecuador, Peru és Venezuela  területén honos. Trópusi és szubtrópusi erdők lakója.

 

Megjelenése

A madár testhossza 25 centiméter. Hosszú, vékony csőre testhosszának csaknem felét teszi ki.Ha a testéhez viszonyítjuk, ennek a madárnak van a leghosszabb csőre. Csillogó hasoldala és melle van, de faroktollainak vége is fénylik.

 

Életmódja

Hátra billentett fejjel, és meredeken feltartott csőrrel pihen, így tudja legjobban elviselni csőre súlyát. Ugyan ebben a testhelyzettel táplálkozik lecsüngő trombita alakú virágok kelyhéből is.

   

 

A mappában található képek előnézete Szuronyos Kolibri

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.